Ana sayfa » Beylikdüzü Bölgesi » Beylikdüzü Dil ve Konuşma Terapisi
Beylikdüzü Dil ve Konuşma Terapisi

Beylikdüzü Dil ve Konuşma Terapisi

Yazı İçeriği

Beylikdüzü dil ve konuşma terapisi ile birçok iletişim problemini süreç içinde çözmek mümkün. Özellikle konuşma üzerinde meydana gelen aksaklıkları gidermek için çeşitli yöntemlerle tedavi alınabilir.

Beylikdüzü dil ve konuşma terapisi sayesinde birey üzerinde yapılan değerlendirme-analizlerle terapiler uygulanır. Bu sayede sağlıklı bir sosyal hayat bireyin yaşamında var olur.

Ses Terapisi Nedir?

Ses terapisi günümüzde iletişim sorunlarına etki eden problemleri gidermek için uygulanır. Sesin özelliklerinden perde, rezonans ve şiddetinde oluşan anormal ses bozukları tanımlanır. Sonrasında bu bozukluklar çeşitli uygulamalarla giderilmeye çalışılır.

Ses terapisi öncesi problemin kaynağına inebilmek için bireyin kulak burun boğaz doktoruna görünmesi gerekir. Bu aşama tamamlandıktan sonra tedaviye başlanılır. Özellikle bireyin sesinde davranışsal olarak uygulanan ses terapisi herhangi bir cerrahi müdahale gerektirmez. Ayrıca terapi öncesi hastaya ses sağlığını nasıl sağlıklı tutabileceği hakkında bilgi verilir.

Dil ve Konuşma Terapisi

Beylikdüzü dil ve konuşma terapisi kişinin iletişim kurarken karşılaştığı problemleri ortadan kaldırmak için uygulanır. Terapi içinde bireyin rahatça kendini ifade edeceği ortam oluşturulur. Daha sonrasında kişinin dil ve konuşma becerilerinde gelişme olması için desteleme çalışmaları yapılır.

Dil ve Konuşma Terapisi: Gecikmiş Dil ve Konuşma

Gecikmiş konuşma çocuklarda meydana gelen olumsuz durumlardan bir tanesidir. Çoğu aile çocuklarda iyileşmeyecek sorunların oluştuğunu düşünür, karamsarlığa kapılır. Fakat bu süreçte mutlaka bir uzmana danışmak sağlıklı olacaktır.

Çocuklara uygulanan dil ve konuşma terapisi ile öncelikle tanı konur. Özellikle çocuğun sesleri üretebilecek fiziksel yetkinliğe sahip olmadığı, dil bilgisi eksikliğinden dolayı ifade zorluğu olduğu aileye anlatılır. Daha sonrasında bireydeki dil ve konuşma becerileri artırılır.

Dudak Damak Yarığına Bağlı Konuşma Bozukluğu

Bireyde var olan damak yarığı direk olarak artikülasyonu olumsuz etkiler. Birey sesleri çıkaracak fiziksel hareketleri doğru olarak yerine getiremeyebilir. Bu aşamada bireyin dil gelişimi incelenir sonrasında terapiye başlanır.

Beylikdüzü dil ve konuşma terapisi ile ifade edici dil becerileri artırılır. Son aşama olarak artikülasyon terapisi ile bireyin konuşma becerisi üst seviyeye çıkarılır.

İşitme Kaybına Bağlı Dil ve Konuşma Bozukluğu

Çocuk yaşlarda fark edilen işitme kaybı bireyin dilinde ve konuşmasında gecikmeler yaşanmasına neden olacaktır. Bu durumda ilk olarak işitme kaybı probleminin tanılanması ve sonrasında giderilmesi üzerinde durulur. Bu durum konuşma bozukluğuna sebep olabillir.

Birey işitme konusunda iyi olduktan sonra gelişimsel özellikleri dikkate alınarak destekleyici dil ve konuşma terapisine başlanır.

Konuşmada Akıcılık Bozuklukları (Kekemelik)

Konuşmanın aksaklığa uğraması, ritim bozukluğunun oluşmasına kekemelik denir. Genel olarak seslerin tekrarı, uzatmalar ve ses üzerinde oluşan bloklara neden olur. Dil ve konuşma terapisi ile birçok yöntem ile kalıcı çözümler uygulanır. Amaç bireye akıcılık nasıl sağlanır ve korunur bunla ilgili öğretim sağlanır.

Motor Konuşma Bozuklukları

Konuşma gerçekleşirken birçok motor organı bir arada çalışır. Bu sayede sesler iletişim için üretilmiş olur. Özellikle artikülasyon, rezonans, prosodi ve fonasyon bileşenlerinde oluşan sorunların giderilmesi motor bileşenlerini de düzeltecektir.

Sesletim ve Sesbilgisel Bozukluklar (Artikülasyon Bozukluğu – Harfleri Söyleyememe)

Artikülasyon bozukluğu olarak da bilinen bu rahatsızlıkta seslerin yanlış söylenmesi, eksik üretilmesi görülür. Kişinin artikülasyon organlarında meydana gelen bozukluklar elma demesi gerekirken eyma demesine neden olur.

Beylükdüzü dil ve konuşma terapisi ile sesbilgisel bozukluklar için birçok tekrar terapisi uygulanır. Süreklilik gerektiren bu terapide uzun zaman süreleri gerekebilir.

Dil ve Konuşma Terapisi: Afazi

Afazi kişi üzerinde sonradan meydana gelen felç ya da kafa travmalarında ortaya çıkan bir bozukluktur. Hastanın konuşması, isimlendirme, okuma-yazma ve konuşulanı anlama üzerinde oluşan rahatsızlıktır.