Ana sayfa » Rehabilitasyon » Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar?
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar?

Yazı İçeriği

Fizyoterapi ve rehabilitasyon ne iş yapar sorusu sıkça merak edilmektedir. Tıp uzmanlık alanı olan bu bölümde kas-iskelet hastalıkları tedavi edilir.

Fizyoterapi ya da diğer adıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları bu bölümde belirli hastalıkların tanı ve tedavi sürecini planlar. Yaşlılığa bağlı meydana gelen fiziksel güçsüzlükler, hastalık ve yaralanmalara bağlı olarak meydana gelen hareket engelliği durumları bu uzmanlık alanının kapsamına giren sağlık sorunlarıdır.

Fiziksel güçlük ve hareket kısıtlılığı gibi sağlık şikayetleri olan hastalar, bu şikayetlerini fizyoterapi rehabilitasyon bölümüne iletirler. Bu alanda uzman olan kişiler hastaların teşhis ve tedavi sürecini hastaya göre en etkili şekilde planlar.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizyoterapi ne demek sorusu herkes tarafından merak edilmektedir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon; kaza ve hastalıklar sonrasında meydana gelen ya da yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan fiziksel güçsüzlük şikayetlerinde başvurabileceğiniz uzmanlık alanıdır. Hastayla birebir temas halinde olan fizyoterapi uzmanları, alanında eğitim almış uzman hekimler olmakla birlikte aynı zamanda her hastanın şikayetine göre doğru teşhisten sonra fizyoterapi aletleri ile kişiselleştirilmiş tedavi programı düzenler.

Birçok ilde fizyoterapi ve rehabilitasyon merkezi bulabilmeniz mümkün olmakla birlikte özellikle İstanbul’da bu merkezleri birçok ilçede bulmanız son derece kolaydır. Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve Küçükçekmece gibi kalabalık ilçeler başta olmak üzere İstanbul’un neredeyse tüm ilçelerinde bu merkezler sağlık hizmetleri sunmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Mezunu Ne İş Yapar?

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar: Fizyoterapi ve rehabilitasyon mezunu olan bir kişi “Fizyoterapist” unvanını almış bir uzman hekim olarak;

– Hastaların fiziki durumunu muayene ederek, gerekli tedavi programlarını oluşturur.

– Hastaya özel olarak belirlenmiş ve hareket etmeye yönelten egzersizler ile hazırladığı tedavi programlarını geliştirir.

– Hastanın yaşam standardını daha iyi bir noktaya taşıyabilmesi için hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirmeler yapar.

– Fizik tedavi programları bir süreçtir. Dolayısıyla da bu alanda tedavi gören hastanın iyileşmesi bir sürece yayılır. Bu süreçte fizyoterapistler, hastanın iyileşme sürecini adım adım takip eder ve her aşamada rapor tutar.

– Tüm bunların yanı sıra hasta ve fizyoterapi doktoru arasındaki mahremiyete özen göstererek sadece hastanın en kısa sürede eski sağlığına kavuşması için özverili bir şekilde sağlık hizmetlerini sunmaya devam eder.